Huisregels Verleyding
In een pand met 112 woningen waar mensen samen op een relatief klein oppervlakte wonen is het belangrijk om een aantal afspraken met elkaar te maken zodat iedereen op een prettige manier kan wonen en met elkaar om kan gaan.
Deze afspraken maken het voor iedereen helder van wat wel en niet geoorloofd is en wat de eventuele consequenties zijn bij overtreding van de reglementen zodat niemand van ons voor verrassingen komt te staan. De afspraken zijn vormgegeven in de hier volgende huisregels.
Dank voor jullie medewerking en een plezierig woongenot toegewenst.
Pand, terrein en omgeving
Pand
- Hou je eigen etage schoon en opgeruimd en leeg. Zet geen kastjes, rommel, vuilniszakken of andere zaken voor je deur in op je etage. Ook een matje voor je deur is niet toegestaan. Bij weghalen door ons komen de kosten voor jouw rekening (servicekosten). Breng klein huishoudelijk afval direct naar de afvalbakken. Zet het er niet naast maar gebruik je pasje.
- Laat geen troep in de hal of liften achter.
- Gooi geen peuken of voorwerpen uit het raam.
LET OP!
De bewoners op de begane grond vinden met enige regelmaat peuken in hun tuintje en op hun tuinmeubelen. Deze blijken bij de bovengelegen verdiepingen uit het raam gegooid te worden. Deze vaak nog brandende peuken schroeien gaten in parasols en beschadigen de (houten)meubelen van de bewoners en leveren zeer brandgevaarlijke situaties op.
Wij verzoeken iedereen uitdrukkelijk om dit niet te doen. Zet een asbak neer bij je raam en leeg deze in je eigen prullenbak. Je bent hierbij ook verantwoordelijk voor het gedrag van je bezoek.
Ook is er een (bier)glas naar beneden gegooid waardoor er een glazen tafelplaat is gesneuveld. Wij vatten dit soort incidenten zeer hoog op. Dit is echt levensgevaarlijk en voldoende aanleiding om aangifte bij de politie te doen en de huurovereenkomst van de dader direct te ontbinden.
Denk terug hoe blij jezelf was toen je je woning in de Verleyding kreeg toegewezen. Zorg er voor dat je medebewoners met een goed gevoel van hun woning kunnen genieten en laat het ons weten als je iemand iets uit een raam ziet gooien.
Terrein
- Hou het terrein netjes, spreek elkaar aan op verantwoordelijkheid voor de leefomgeving. Blijf daarbij natuurlijk wel netjes en beleeft 😉.
- Geen vuilniszakken of ander afval naast de ondergrondse containers plaatsen. Gebruik je pasje. Glas, papier en textiel kun je kwijt in de bakken tegenover het parkje.
- Wanneer je grofvuil hebt zet je dit niet op het terrein neer maar je belt 14071 om een afspraak te maken wanneer het opgehaald kan worden. Het aanbieden van grofvuil is gratis.
Boete en aantekening in dossier
Er is geen enkel excuus om vuilniszakken, glas of kartonnen dozen naast de container te plaatsen. Wanneer we constateren dat er door één van onze bewoners een zak, glas of karton is neergezet zal deze bewoner een boete worden opgelegd zoals omschreven in het door de bewoner ondertekende huurcontract. Daarnaast komt er een aantekening in het dossier van de desbetreffende huurder. Aan de hand van dit dossier wordt er bepaald of wij het huurcontract zullen verlengen of beëindigen.
Omgeving
Wanneer je een feestje hebt in het park of de BBQ gebruikt, laat dan de omgeving opgeruimd en schoon achter.
Parkeren van auto’s, fietsen, scooters en brommers
Auto’s
- Alle parkeerplekken zijn op nummer verhuurd aan bewoners.
- Er zijn geen parkeerplekken voor je bezoekers. Als bewoner van deze wijk kun je bij de gemeente een bezoekersvergunning aanvragen waarmee jouw bezoek in de buurt kan parkeren.
Wanneer er toch iemand op jouw plek staat
Bel of mail direct naar het kantoor van de SHWJ. Je krijgt dan van ons een tijdelijk plek toegewezen. Maak een foto van de nummerplaat van de foutparkeerder en stuur die aan ons door.
Let op! Er is absoluut geen enkel excuus om jouw bezoek te laten parkeren op een plek waar jij niet voor hebt betaald. Wij behouden ons het recht voor om van de bewoners die foutparkeren of dit faciliteren aan hun vrienden, de parkeerplaats op te zeggen en je huurcontract niet te verlengen. Ga dus nooit zomaar op een andere plek staan zonder dat aan ons te melden want dan heeft de volgende bewoner met een parkeerplaats een probleem en beschouwen we jou ook als een foutparkeerder.
Fietsen, scooters en brommers
- Fietsen, scooters en brommers moeten worden geplaatst in de door de SHWJ aangegeven gebieden. Er mogen absoluut geen fietsen, scooters of brommers geplaatst worden onder de luifel en bij de ingang van het gebouw. Dit geef je ook door aan je bezoek.
NOTE! Je bent je er van bewust dat de fiets, scooter of brommer door onze beheerder kan worden verwijderd of aan een ketting kan worden gelegd en je langs moet komen bij kantoor om het slot te laten verwijderen. - Geen fietsen/scooters/brommers in het gebouw meenemen.
- Zet je fiets in de fietsenberging.
- Laat je bezoekers hun fiets zo dicht mogelijk tegen de berging parkeren om de parkeerplekken en het uitrijden van de auto’s niet te blokkeren. (binnenkort komen er extra parkeerplekken voor bezoekers en parkeerbeugels tegen de fietsenstalling).
Bij overtreding zal er een aantekening in je huurdersdossier komen te staan. Je loopt dan het risico dat je huurcontract niet verlengd zal worden.
Belangrijke algemene informatie
Voor het contact tussen de huurder en de SHWJ zijn een aantal algemene documenten die de moeite waard zijn om door te nemen. Veel informatie is online te vinden op de website van de SHWJ.
Technisch
Onderhoud en reparatie: Wie , wat , waar en wanneer….
Het onderhouds ABC: dit is een boekje waarin staat wie waar verantwoordelijk voor is.
Sociaal
Wat te doen bij overlast: een stappenplan
Verder zijn er nog algemene huis en gedragsregels bij communicatie met onze medewerkers.
NIEUWSBRIEVEN
[mailpoet_archive segments=”3″]