logo
Beste [subscriber:firstname | default:Huurder] [subscriber:lastname | default:Huurder],

Op donderdagochtend 31 mei 2018 worden voor de laatste keer de VLIKO bakken opgehaald.

Na deze datum zul je de gemeente moeten bellen om jouw grofvuil op te komen halen.
Er is geconstateerd dat sommige mensen hun gasstel niet goed hebben aangesloten waardoor er gas ontsnapt. Check hieronder hoe je moet aansluiten en controleren.


1. Grofvuil laten ophalen na 31 mei

Afspraak maken voor grofvuil
Maak een afspraak online op www.leiden.nl (met uw DigiD) om grofvuil op te laten halen. U kunt eventueel ook een afspraak maken door te bellen naar 14071

Het laten ophalen van grofvuil is vanaf 1 januari 2017 gratis
Het aanbieden van grof huishoudelijk restafval is toegestaan tussen 06:30 en 07:30 uur op de afgesproken dag.

U kunt ook het grofvuil zelf naar de Milieustraat brengen.
Adres J.C. de Rijpstraat 11, 2315 WE LEIDEN
Openingstijden: 08:00:-16:00

Grofvuil
Grofvuil is grof huishoudelijk afval dat door de omvang en/of gewicht niet in een vuilniszak of minicontainer past.
Denk hierbij aan:

  • Banken
  • Stoelen
  • Kasten
  • Bedden
  • Matrassen
  • Tuinmeubelen
  • Strijkplanken
  • Vloerbedekking, etcetera.
Het grofvuil kan na dat je een afspraak hebt gemaakt met de gemeente op de hoek van de Potgieterlaan worden aangeboden.
IMG-20180516-WA0005
Je gewone huisvuilzakken kun je kwijt in de ondergrondse vuilcontainers aan de Lucebertstraat.
IMG-20180516-WA0000

2. Gas aansluiting

Wanneer je besluit om zelf jouw gasfornuis aan te sluiten en geen hulp van een loodgieter in te schakelen bij de aansluiting, moet je zeker weten dat je alles goed doet. Zo moet alles goed aangesloten worden, zodat er geen lekkages ontstaan.

Bij het aansluiten van de slang moet je teflon tape gebruiken om er zeker van te zijn dat het goed is afgesloten. Op youtube zijn diverse voorbeelden te vinden

Daarnaast moet je waken voor ontploffingsgevaar door een oververhitte gastoevoer. Wanneer je zelf de aansluiting hebt gedaan, kun je eenvoudig controleren of er geen lekkage in de slang zit.

Controle op lekkage

Nadat alles is aangesloten, doet je er goed aan een uitgebreide controle uit te voeren. Zo kun je een mogelijk gevaarlijke situatie tot een minimum beperken. Er is een handig trucje om te kijken of er geen gas ontsnapt. Gooi wat afwasmiddel in een emmer water en draai vervolgens de gaskraan open. Daarna smeert je de gehele slang en aansluiting in met het sopje. Zorg wel dat er overal voldoende sop zit. Wanneer er en lekkage is, ziet je dit direct aan het sop. Wanneer er geen reactie is, kun je het fornuis zonder problemen gebruiken.

Kijk op youtube hoe je kunt controleren.
Wanneer je onderstaande link van de vorige nieuwsbrief niet hebt aangeklikt doe dit dan alsnog.

Klik op de blauwe link hieronder en lees de regels voor verhuizen goed door; over welke parkeerplaatsen je absoluut vrij moet houden, waar je op moet letten bij de buitendeur, muren, gangen en lift en bespreek ze, daar waar van toepassing, met je hulp bij de verhuizing.
In de link hierboven vindt je een aantal zaken, verzoeken en tips waarmee je je verhuizing en je hulp enigszins kan aansturen. In het pand is videobewaking maar laat je deur niet open staan.

Vloerverwarming

vloerverwarming
De appartementen in "De Verleyding" zijn voorzien van vloerverwarming. Dit betekent dat je niet zomaar elk soort vloerbedekking of ondergrond kan gebruiken.

Klik op onderstaande link om er zeker van te zijn dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan bij de aanschaf van je vloerbedekking of laminaat.

Huisregels.... goed lezen!

HUISREGELS
De Verleyding is het grootste pand van de SHWJ. Met zoveel mensen op een relatief kleine ruimte ontkomen we niet aan een aantal gedrags- en huisregels. We hebben deze regels niet om jou dwars te zitten maar om er voor te zorgen dat jouw woongenot optimaal blijft.

Hoewel we er vanuit gaan dat de meeste van deze regels vanzelfsprekend zijn kan het toch geen kwaad om er een aantal uit te lichten.

Het is belangrijk dat je weet hoe wij handelen bij overtreding van bepaalde reglementen.