logo
Beste [subscriber:firstname | default:Huurder] [subscriber:lastname | default:Huurder],

In deze nieuwsbrief
Informatie over het gebruik van de ondergrondse vuilcontainers, oprichting tuincommissie park, vrijwilligers voor vochtig houden van het groen om het pand bij droogte en misbruik van de parkeerplekken door huurders die hun bezoekers laten parkeren op plekken van anderen/bezoekersvergunning parkeren.

Lees onderstaande berichten goed door.

Wellicht ook handig om te weten; de meldingen van vuiloverlast, parkeren of andere zaken die jullie op je eigen Facebook pagina doen krijgen wij niet te zien. Dit is een pagina opgezet door en voor bewoners. Wanneer er iets is wat belangrijk is om aan ons te melden, mail dan naar info@shwj.nl

Geen afval naast de containers plaatsen

Er zijn diverse klachten bij ons binnengekomen over het plaatsen van afval naast de ondergrondse vuilcontainers.

Zakken die naast de containers worden gezet worden veelal door meeuwen opengemaakt en zorgen voor een vieze bende bij de containers en op straat.

vuil op straat
Container vol?
Het is vrijwel onmogelijk dat alle 3 de containers tegelijkertijd vol zijn. De gemeente reiniging heeft dit ook niet terug kunnen vinden in haar systeem. Zodra er een bak vol dreigt te raken gaat er een seintje naar de gemeente reiniging en komen ze de bak legen. Ook is het niet de bedoeling om te proberen er hele dozen in te proppen.

Wat kun je doen bij storing of vol?
In de de brief die bij je pasje zat, staat een 2e locatie waar je terecht kan als er eventueel een storing is of als de bakken vol zijn. Ben je de brief kwijt? Bel dan 14071 voor de backup locatie die aan jou is toegewezen door de gemeente.

Klep gaat niet open
Gaat de klep niet open bij het aanbieden van je pasje en staat er geen melding van storing of vol? Bied je pasje dan nogmaals aan. Soms doet het systeem het niet in één keer.

Bel bij storing het nummer wat op de container staat door aan de gemeente Leiden.

Lege flessen
Ook je lege flessen horen niet naast deze bakken geplaatst te worden. Lege flessen gaan in de glasbak.

lege flessen
Boete en aantekening in dossier
Er is geen enkel excuus om vuilniszakken, glas of kartonnen dozen naast de container te plaatsen. Wanneer we constateren dat er door één van onze bewoners een zak, glas of karton is neergezet zal deze bewoner een boete worden opgelegd zoals omschreven in het door de bewoner ondertekende huurcontract. Daarnaast komt er een aantekening in het dossier van de desbetreffende huurder. Aan de hand van dit dossier wordt er bepaald of wij het huurcontract zullen verlengen of beëindigen.

Schoonhouden park

Vanuit de buurt (Lucebertstraat) is de vraag gekomen of er bewoners zijn die mee willen helpen bij het opzetten van een tuincommissie om bijvoorbeeld het parkje vrij te houden van zwerfafval en met de gemeente in overleg te gaan over de invulling en beheer (bijvoorbeeld overlast hondepoep) van het parkje. De andere buurtbewoners maken nu al regelmatig schoon in en om het parkje.
park
Wij vinden dit een fantastisch initiatief wat helemaal past met wat wij met de Verleyding voor ogen hadden en wij zijn er zeker van, gezien jullie motivatie om juist in dit pand te willen wonen, dat er onder onze bewoners genoeg vrijwilligers zijn om hier in mee te denken en werken. Stuur ons een mailtje (info@shwj.nl),dan zullen wij jullie in contact brengen met elkaar en de buurt en een meeting plannen.

Vrijwilligers gezocht om water te geven aan ons groen in tijden van droogte.

Er wordt op dit moment al regelmatig water gegeven door een vrijwilliger uit de buurt. Hij zoekt versterking omdat vooral in deze warme en droge tijden er eigenlijk elke dag water moet worden gegeven. Stuur ons een mailtje (info@shwj.nl), dan zullen wij jullie in contact brengen en er voor zorgen dat je bij de waterkraan kunt komen.
groen1

Parkeren auto's

Het blijkt dat sommigen van jullie hun bezoek laten parkeren op verhuurde plekken. Of men probeert creatief de slagboom open te krijgen om toegang tot de parkeerplekken te krijgen.

Voor de duidelijkheid: de parkeerplekken staan op nummer en zijn verhuurd op nummer.aan de bewoners. Als er geen auto staat wil dit niet zeggen dat deze niet elk moment kan arriveren. Je mag alleen op je eigen plek parkeren..
parkeerterrein

Wanneer er toch iemand op jouw plek staat

Bel of mail direct naar het kantoor van de SHWJ . Je krijgt dan van ons een tijdelijk plek toegewezen. Maak een foto van de nummerplaat van de foutparkeerder en stuur die aan ons door.

Er is absoluut geen enkel excuus om jouw bezoek te laten parkeren op een plek waar jij niet voor hebt betaald. Wij behouden ons het recht voor om van de bewoners die foutparkeren of dit faciliteren aan hun vrienden, de parkeerplaats op te zeggen. Ga dus nooit zomaar op een andere plek staan zonder dat aan ons te melden want dan heeft de volgende bewoner met een parkeerplaats een probleem en beschouwen we jou ook als een foutparkeerder.

Bezoekersvergunning parkeren in de wijk
Je bezoek kan betaald parkeren in de wijk. Als bewoner in deze wijk heb jij recht om een bezoekersvergunning aan te vragen. Ook als je geen auto hebt kun je deze aanvragen. Je kunt dan met een digitale bezoekersvergunning betalen voor het parkeren van jouw bezoek. Je kunt jouw bezoek aanmelden of afmelden.

Kosten:
In zone B:
  • digitale bezoekersvergunning inclusief 20 uur: €5,00
  • uren bijkopen (tot maximaal 800 uren per jaar):
    • 5 uur: €1,25
    • 10 uur: €2,50
    • 20 uur: €5,00
https://gemeente.leiden.nl/inwoners-en-ondernemers/parkeren/parkeervergunningen/parkeervergunning-voor-bezoekers/