logo
Beste [subscriber:firstname | default:Huurder] [subscriber:lastname | default:Huurder],

Verleyding Nieuwsbrief 2

We hebben een aantal vragen ontvangen n.a.v. de kijkdagen van afgelopen week.
In deze nieuwsbrief zullen we deze, daar waar we kunnen, behandelen. Het is een behoorlijk gevulde editie daarom zullen we een aantal onderwerpen wat meer uitdiepen in volgende nieuwsbrieven.

Parkeren

De huurprijs van een parkeerplaats bedraagt 15,00 euro per maand. Wil je een parkeerplaats op het terrein van de Verleyding, geef je dan nu op per email: info@shwj.nl o.v.v. parkeerplaats Verleyding.

Het terrein zal aan beide kanten worden afgesloten door middel van een slagboom.
Tijdens de verhuizingen zal het terrein voor alle huurders met auto toegankelijk zijn.
De betaalde parkeerplaatsen zullen daarom later worden opgeleverd dan de appartementen.

Huurprijs en huurtoeslag

  • Huurprijs
    De 1 kamer appartementen hebben een kale huurprijs van circa 380,00 euro per maand en de
    2 kamer appartementen hebben een kale huurprijs van circa 500,00 euro. De huurprijs is afhankelijk van de grootte van de woning.
De servicekosten bedragen 60,00 euro per maand per appartement. De servicekosten zijn o.a. opgebouwd uit de volgende componenten, administratiekosten, algemene verlichting, glasverzekering, huurdersonderhoud, kosten huismeester, kosten ontstopping en schoonmaakkosten, overige kosten.

  • Huurtoeslag
    Alle appartementen van de Verleyding komen in aanmerking voor huurtoeslag.
    Ook de 1 kamer appartementen voor bewoners onder de 23 jaar.
Of je in aanmerking komt voor huurtoeslag en hoe hoog de huurtoeslag is hangt af van diverse factoren. Lees hier meer over huurtoeslag en hoe je dit kunt aanvragen.

Gas, Water en Licht

Elk appartement heeft een EAN code. Deze heb je nodig om een contract voor gas, water en licht af te sluiten. De EAN code krijgen jullie van ons zodra de huurcontracten in aantocht zijn. Het aanvragen van G/W/L gaat via internet. De ingangsdatum hiervan is gelijk aan de startdatum van de jouw huurovereenkomst.
Wanneer je je appartement betrekt is alles al werkend. Zorg er wel voor dat je binnen een maand je energie en watercontracten afsluit, anders loop je kans dat je afgesloten wordt.

Zoek op gas water en licht afsluiten om bij diverse aanbieders prijzen te vergelijken. Water is overigens alleen via Dunea te verkrijgen.

Koken

Koken doe je op gas. De aansluiting is te vinden in één van de keukenkastjes. Sommigen van jullie wilden weten of je ook elektrisch kan koken. Technisch is dit wel mogelijk maar er moet een speciale aansluiting worden gemaakt in de meterkast. De kosten om dit aan te leggen zijn minimaal 750 euro. Aanpassingen mogen uitsluitend worden uitgevoerd door een erkend installateur.

Vaatwasser
Een vaatwasser plaatsen is technisch ook mogelijk, ook hiervoor moet een extra groep worden aangelegd in de meterkast. Ook zal er een water- en afvoeraansluiting gemaakt moeten worden. Ook dit mag uitsluitend worden uitgevoerd door een erkend installateur.

Wassen en Drogen

In de badkamer is een aansluiting voor een wasmachine of wasdroogcombinatie. Je kunt geen droger bovenop de wasmachine zetten. De wateraansluiting zit hiervoor in de weg. Wanneer je dat toch wilt zul je iets moeten maken waardoor dit wel mogelijk is zonder hiervoor in de muren te moeten boren. Boren in de badkamer is verboden.
vloerverwarming

Vloeren

De vloeren zijn voorzien van vloerverwarming. Dit betekent dat je ABSOLUUT NIET in de vloer mag boren. Bij vloerverwarming en laminaat heb je een speciale ondervloer nodig.
Meer informatie over de vloer en wat daar bij komt kijken komt in één van de volgende nieuwsbrieven.

Muren

Muren
Wanneer je je appartement betrekt is het slim om de muren eerst met voorstrijk te behandelen. Nieuwbouw muren zijn onbehandeld enorm zuigend. Dus als je daar direct met een dure verf op gaat zul je vaak moeten oververven. Zowel behangen als verven is toegestaan. Geen structuurverf gebruiken. Wanneer je verft is het gebruikelijk bij nieuwbouw dat je bouwbehang opplakt en daaroverheen verft. In een volgende editie gaan we dieper in op de soorten muur die in je appartement te vinden zijn.

Technische zaken en meer....

In één van de volgende nieuwsbrieven zal meer inhoudelijk worden ingegaan op een aantal technische zaken. Hou de nieuwsbrieven goed in de gaten. Naar alle waarschijnlijkheid maken we een wekelijkse update.

Oplevering
We kunnen nog niets zeggen over de oplevering. Zodra wij zelf meer weten horen jullie dit als eerste via de nieuwsbrief.

--- Plattegronden ---

Download de plattegronden van je eigen etage. Met de plattegronden kun je zelf alvast een beetje kijken hoe je je indeling maakt.plattegronden met maten