Uitgelichte onderwerpen uit vorige nieuwsbrieven

logo
Beste [subscriber:firstname | default:Huurder] [subscriber:lastname | default:Huurder],
Informatie voor de appartementen in De Verleyding
In deze nieuwsbrief gaan we onder andere in op de de keukenkastjes en waar je deze kunt bestellen. Verder is de postcode voor het pand bekend en kun je deze gebruiken voor een postcode check om internet aan te vragen. Ook besteden we aandacht aan een aantal technische aspecten in je appartement.
KEUKENKASTJES

--- Keukenkastjes---

Wanneer je bijpassende keukenkastjes wilt bestellen kun je de link hieronder volgen. De leverancier ( https://www.dengo.nl/) heeft een aantal offertes opgemaakt voor 1, 2 of 3 bovenkastjes.

Let Op! Deze offertes, bestellingen, aflevering en montage gaan geheel buiten ons om. Maak goed duidelijk dat het een holle wand betreft bij de montage.

--- Gas, water en elektra aanvragen ---


Je hebt al energie en water op het moment dat je huurt. Binnen een maand moet je een leverancier kiezen.

Wanneer je je contract komt tekenen krijg je een EAN-code mee. Met deze code kun je je gas en elektra afsluiten.
Voor water is dit altijd Dunea. Een aanbieder voor gas en elektra kun je kiezen. Zoek de aanbiedingen op internet voor wat het best bij jou past.

Enkele of dubbele meter voor elektra
We kregen deze vraag een aantal keer bij ons binnen.

Iedereen die stroom geleverd krijgt van zijn energieleverancier heeft een enkele of dubbele meter. Met een enkele meter wordt alle stroom die je verbruikt afgerekend tegen één tarief. Met een dubbele meter heb je twee tarieven: één voor de piekuren en één voor de daluren.
In de Verleyding is een dubbele meter geïnstalleerd.
Een contract voor dubbeltarief hoeft niet altijd voordeel op te leveren. De piekuren prijs ligt veelal hoger dan het tarief voor een enkele meter. Alles hangt dus af van je verbruik.
Zoek op het internet naar de voor en nadelen. Begin bijvoorbeeld bij https://www.energieleveranciers.nl/blog/wat-is-voordeliger-een-enkele-of-dubbele-meter/
GLASVEZEL

--- Internet aanvragen ---

Om internet aan te vragen heb je je postcode nodig.
Voor het Boudewijn Buchpad is dit

2321WL


Er is glasvezel aanwezig in het pand. Een prijsvergelijking kan de moeite waard zijn. Zoek met je favoriete zoekmachine bijvoorbeeld op 'postcode check internet' om een rij met aanbieders te vinden. Of kijk op https://www.eindelijkglasvezel.nl/
Let op! Hou er rekening mee dat het een paar weken kan duren voordat je aansluiting actief is.

--- De Muren ---

Wanneer je de sleutels hebt ontvangen wil je waarschijnlijk direct aan de slag.

Verven of behangen?
Omdat je in een nieuwbouw appartement komt te wonen is het handig om te weten dat de muren van nieuwbouw sterk zuigend zijn. Voordat je er je dure verf op gaat smeren is het verstandig om eerst een goede voorstrijk te gebruiken.
Je kunt de muren egaliseren met behang of hier en daar wat gaatjes egaliseren.

Geef bij het kopen van verf of behang aan dat het op een nieuwbouwmuur of sterk zuigende ondergrond gaat. Wanneer je de muur niet goed voorbehandeld kan het bijvoorbeeld met behang problemen opleveren indien dit later zou moeten worden verwijderd.

Laat je daarom altijd goed informeren door een specialist in een bouwmarkt voordat je iets aanschaft. Vraag ook altijd hoe makkelijk je later weer iets kan verwijderen mocht dit nodig zijn.

Lees meer over de muren, het gebruik van pluggen, het bevestigen van de gordijnrails etc.

Vloerverwarming

vloerverwarming
De appartementen in "De Verleyding" zijn voorzien van vloerverwarming. Dit betekent dat je niet zomaar elk soort vloerbedekking of ondergrond kan gebruiken.

Klik op onderstaande link om er zeker van te zijn dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan bij de aanschaf van je vloerbedekking of laminaat.

Huisregels.... goed lezen!

HUISREGELS
De Verleyding is het grootste pand van de SHWJ. Met zoveel mensen op een relatief kleine ruimte ontkomen we niet aan een aantal gedrags- en huisregels. We hebben deze regels niet om jou dwars te zitten maar om er voor te zorgen dat jouw woongenot optimaal blijft.

Hoewel we er vanuit gaan dat de meeste van deze regels vanzelfsprekend zijn kan het toch geen kwaad om er een aantal uit te lichten.

Het is belangrijk dat je weet hoe wij handelen bij overtreding van bepaalde reglementen.