Start Bouw Verleyding

Posted on 23apr

Start Bouw Verleyding

by Martin

April 2017 voortgang Nieuwbouw ‘de Verleyding’

Het was geen alledaags beeld op de bouwlocatie aan de Lucebertstraat in Leiden. Wethouder Paul Laudy van gemeente Leiden bediende er op 5 april een hei-installatie.

Hij gaf daarmee het officiële startsein voor de bouw van De Verleyding: een gebouw dat is ontwikkeld en wordt gerealiseerd tussen de Lucebertstraat en de Toussaintkade in Leiden. Het nieuwbouwproject bestaat uit 112 één- en tweekamerappartementen en is bedoeld voor werkende jongeren. Ten Brinke Lubbers Projectontwikkeling, onderdeel van Ten Brinke Group, ontwikkelt het project voor Stichting Huisvesting Werkende Jongeren (SHWJ) in Leiden.

Unieke locatie
De Verleyding ligt op loopafstand van het centrum van Leiden en het openbaar vervoer is in de buurt. Het nieuw te bouwen appartementengebouw bevindt zich dan ook op een ideale locatie voor werkende jongeren. Het project De Verleyding bestaat uit 112 appartementen. Twintig eenkamer appartementen hebben een woonoppervlak van circa 30 m2 en de overige 92 tweekamer appartementen hebben een oppervlakte van ongeveer 45 m2.

Ontwikkeling
Ten Brinke Lubbers Projectontwikkeling heeft voor deze locatie een geheel nieuw plan ontwikkeld. Dit gebeurde in samenspraak met SHWJ, binnen de door de gemeente Leiden gestelde stedenbouwkundige kaders. De planning is om het gebouw in de ytweede helft van 2018 op te leveren aan SHWJ, waarna de stichting de woningen zal verhuren. VVKH Architecten uit Leiden is betrokken bij het project, de aannemer is Ten Brinke Bouw uit Doetinchem.

Appartementen voor Werkende Jongeren
De SHWJ heeft na bijna 50 jaar naar haar oprichting nog steeds niets heeft ingeboet aan haar waarde voor de doelgroep Werkende Jongeren in Leiden. Alle partijen waren het er over eens dat dit nieuwe complex een aanvulling is voor deze doelgroep in aanloop tot een reguliere woning, hetzij koop of huur.

De woningen van de SHWJ overbruggen voor jongeren de lange wachttijden in het reguliere circuit in Leiden en zorgen zo voor een betere doorstroming in de woningmarkt.

De Verleyding staat rond half 2018 gepland voor oplevering.

Jongeren tussen die in 2018 tussen de 18 en 27 jaar zijn kunnen zich melden bij de SHWJ.


Back to Top